Tres minuts fer més fàcil la migració al programari lliure

Hem obert una enquesta per a les iniciatives de l’ESS que busca definir les necessitats i trobar solucions als entrebancs que ens suposa la migració al software lliure. Ens ajudeu a fer que la migració al programari lliure sigui més senzilla?

Si dediqueu 3 minuts a respondre aquesta enquesta, col·laborareu a fer un estudi de les TIC dins de l’economia solidària. Amb ell, volem analitzar un factor molt important: els serveis TIC de les entitats d’economia social que s’estan cobrint des d’entitats de l’àmbit i quins no. Alhora que saber les raons de per què passa aquest fet.

Amb la informació recollida i el mapatge d’iniciatives TIC de l’economia solidària que hem estat fent els darrers mesos, elaborarem un informe de diagnòstic del sector. Si ets una entitat que treballa en l’àmbit de la tecnologia,  i no has contestat l’enquesta del teu sector, t’agrairem si ho pots fer ara en aquest enllaç. Esperem que amb aquest estudi puguem trobar solucions a les necessitats en l’àmbit TIC dins del Mercat Social i a partir d’aquí proposar millores. El criteri de les llicències lliures és un dels de compliment més baix entre els 15 criteris del qüestionari Pam a Pam, així que tenim molta feina pendent en aquest sentit.

Passa’t al FLOSS, és un projecte de Colèctic amb la col·laboració de la comissió de Procomuns de la XES i Pam a Pam. Sota el nom FLOSS (Free/Libre Open Source Software) hi ha moltes de solucions tecnològiques lliures i obertes que donen resposta a les necessitats de gestió i producció de la majoria de projectes. Passa’t al FLOSS també proposa acompanyament i formació per a la migració a les entitats de l’economia social i solidària i també mecanismes perquè aquest procés es pugui multiplicar. Si vols acompanyament per migrar al FLOSS, ja et pots apuntar aquí. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!