Recooperem les Connexions!

Eticom Som Connexió, l’operadora mòbil cooperativa sense ànim de lucre, comença a oferir serveis aquest mes. De moment, es pot contractar telefonia mòbil, però ben aviat també es podrà consumir Internet+Fix. Des de Pam a Pam t’animem a descobrir aquest nou punt del nostre mapa i et diem: Despenja’t, connecta’t a la telefonia ètica i cooperativa!

El naixement d’Eticom Som Connexió és una d’aquelles històries que ens agrada explicar a les activistes de l’Economia Social i Solidària per demostrar que una altra manera d’entendre el món és possible. Per un d’aquells privilegis que em proporciona ser xinxeta de Pam a Pam, vaig tenir l’enorme plaer de poder sentir-la de boca d’una de les seves protagonistes, la Mercè.

La Mercè i l’Oscar van arribar a la FESC 2013 sense coneixer-se però amb un mateix projecte a la motxila: construir una cooperativa de comunicacions per oferir serveis de telefonia i internet; els havien batejat com Som Connexió i Eticom, respectivament. Entenien que les comunicacions s’han convertit en un bé de primera necessitat i que feia falta una alternativa cooperativa i transparent per oferir aquest servei. Lluny de les dinàmiques capitalistes, van decidir fer confluir els projectes i així va néixer Eticom Som connexió.

Estem acostumades a companyies telefòniques que maltracten les persones treballadores i les clientes. Les vaguistes de Movistar han hagut de fer més de 2 mesos de vaga i ocupar el MWC a Barcelona per poder aconseguir una simple taula de negociació per exigir unes condicions de treball dignes. Mentrestant, el consell d’administració de Telefònica està plagat d’exdirigents polítics que cobren salaris exorbitats i ningú informa d’aquests conflictes a les persones consumidores que, de fet, només són contactades per oferir canvis de tarifa o una contraoferta quan decideixen canviar de companyia.

Les telecomunicacions s’han convertit en un instrument imprescindible a les nostres vides. Per això, és fonamental reivindicar l’accès als serveis a preus populars i exigir transparència en la gestió dels recursos. Així ho enten a Eticom Som Connexió que, tot i no haver començat a oferir serveis fins ara, ja té més de 500 socis i sòcies.

Eticom Som Connexió és un projecte ambiciós construït per una colla de persones voluntàries que estan posant tot el seu esforç i il·lusió per fer que sigui una realitat. S’ha de ser valent per apostar-ho tot per fer allò en el que creus però el projecte és tan brillant només pot sortir bé!

Desconnecta’t de l’oligopoli i connecta’t a la telefonia ètica i cooperativa!

#JaSomConnexió