Pam a Pam al Ponent Fest, l’ESS a Terres de Lleida

El passat 7 i 8 de juny es va celebrar la 1a edició de la Ponent FEST, Fira de l’economia social i transformadora de Ponent, al recinte del Turó de la Seu Vella de Lleida. El divendres es va dur a terme una jornada tècnica i una sessió d’intercooperació i dissabte es van obrir les… Llegir més

El passat 7 i 8 de juny es va celebrar la 1a edició de la Ponent FEST, Fira de l’economia social i transformadora de Ponent, al recinte del Turó de la Seu Vella de Lleida. El divendres es va dur a terme una jornada tècnica i una sessió d’intercooperació i dissabte es van obrir les portes a tots els públics per conèixer propostes i iniciatives alternatives al model econòmic capitalista.

Durant el dia hi va haver més de 40 organitzacions expositores i un programa format per una vintena de xerrades.

Des de Pam a Pam vam vam estar el dia fent entrevistes a projectes per al mapa i també vam preparar una activitat en la que convidàvem a les assistents a interactuar amb els projectes que hi havia a la fira i conèixer que fan per posar en pràctica l’economia solidària. En l’activitat les participants havien d’identificar en quins criteris de pam a pam destacaven les organitzacions amb que parlessin. Elles validaven el document amb un adhesiu. Val a dir que les persones que van participar van destacar que l’activitat els havia fet conèixer millor els projectes i els criteris de pam a pam van generar curiositat i interès, i a la parada es van respondre preguntes sobre la XES, el funcionament de Pam a Pam, les aplicacions per al mòbil i la web de pam a pam entre d’altres.

Un cop visitats 10 dels projectes, podien entregar la butlleta de participació amb les seves dades a la parada de Pam a Pam, i entraven al sorteig d’un lot de productes de projectes que hi havia a la fira. El lot feia goig amb samarretes, begudes, menjar, llibres, bosses, sabó… Van participar de la panera: Tigre de paper, Casa Dalmases, Cultures Trobades, Grup Alba, Lleteria Obagues Talma, La Cuina del Comú Cooperativa Autogestionària, Actua cooperativa, Bee Happy, Tres Cadires, Riu verd SCCL, l’Olivera Cooperativa, Fil per randa productes de comerç just, Cooperativa de la granadella, L’hort de ca la cistellera, Garrigues soaps, La coordi: comerç just i finances ètiques, Associació Osmón, La Llavor masoveria urbana, Sant Joan de déu terres de Lleida, Ponent Coopera i Pam a Pam.

Agraïm molt a totes les entitats que han col·laborat amb Pam a Pam i celebrem l’èxit de la Fira!