Pam a Pam a l’Escola d’Estiu de la XES

Economia Social i Solidària

Pam a Pam  enguany co-organitza  dues sessions de l’Escola d’Estiu de la XES: Economies Feministes i Procomú digital. A Mataró abordarem les propostes de l’Economia Feminista i de l’Economia de les Cures i els punts en comú i de debat amb l’ESS i a Barcelona debatrem sobre la gestió comuna dels recursos digitals a l’ESS.… Llegir més

Pam a Pam  enguany co-organitza  dues sessions de l’Escola d’Estiu de la XES: Economies Feministes i Procomú digital. A Mataró abordarem les propostes de l’Economia Feminista i de l’Economia de les Cures i els punts en comú i de debat amb l’ESS i a Barcelona debatrem sobre la gestió comuna dels recursos digitals a l’ESS. Us deixem tota la informació s i esperem trobar-nos per seguir-nos formant i aprenent plegades!

Aquest any l’Escola d’Estiu, sota el lema «aprendre a cooperar», es descentralitza per arribar al màxim nombre de persones de diferents punts del territori i les sessions seran temàtiques.

El 30 de juny a a les 10.30h a Cafè de Mar de Mataró (carrer Santa Rita, 1) parlarem d’Economies feministes i esbrinarem com posar la vida al centre de l’economia. Aquesta sessió  proposa un abordatge molt pràctic per donar eines de com incorporar pràctiques d’economia feminista i de les cures en les nostres organitzacions. Compartirem experiències concretes des de la gestió de recursos humans, mesures de corresponsabilitat, feminització de sectors econòmics o per transversalitzar la perspectiva de gènere a l’activitat econòmica. Tractarem de resoldre dubtes i inquietuds de les persones i organitzacions assistents. Des de les cures, l’afecte i l’estima, no podíem acabar d’altra forma que amb un bon vermut al sol. ÉS una activitat que co-organitzem juntament amb la XES Mataró.

L’11 de juliol a les 18.30h al Poble Sec (carrer Blai, 34, baixos) debatrem sobre el Procomú digital i l’Economia Solidària: Com construïm i compartim des de les nostres iniciatives. Abordarem què són les llicències lliures, quins continguts es poden compartir sota aquestes llicències i quins tipus hi ha. Totes les iniciatives de la XES generen continguts (webs, material gràfic, documents, …) però poques han fet una reflexió sobre com comparteixen aquestes dades.

Us deixem totes les sessions:

– 29 de juny a Barcelona. Sessió inaugural “Educació al llarg de la vida. Una aposta de l’economia solidària»
– 30 de juny a Mataró Economies feministes
– 5 de juliol a Sabadell Construir drets des de l’Economia Solidària. Autoocupació col·lectiva, drets laborals i Economia Social i Solidària.
– 6 de juliol a Terrassa. Mitjans de comunicació i economia solidària.
– 11 de juliol a Barcelona Procomú digital i l’Economia Solidària.
– 12 de juliol a Ripoll Migracions i Economia Solidària: reptes i realitat.
– 13 de juliol a El Prat de Llobregat. Cultura Coop: de la cultura que coopera al cooperativisme cultural.

Podeu trobar el programa complet aquí i recordeu que l’assistència a l’Escola és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari.